2005/2-3

Anyatej és anya főztje: Szeretettel az egészséges babáért

Az alábbiakban a WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) kiadványát olvashatják a Szoptatás Világhetének idei témájáról.

Hozzátáplálás a szoptatás mellett

A biztonságos átmenet

Annak érdekében, hogy a kisbabák a lehető legegészségesebben kezdhessék életüket, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a legtöbb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a csecsemők hat hónapos korukig kizárólag anyatejet kapjanak, a szoptatás folytatódjék legalább kétéves korig, vagy tovább, amíg a babának és az anyának jól esik, úgy, hogy a kicsi anyatej mellett más ételeket és italokat is kapjon.

HírLLLevél: 

témák: 

Helyes táplálkozás a családban

Amikor leültem megírni ezt a cikket, azon gondolkodtam, vajon hányan fognak unottan felsóhajtani: "Na, már megint a táplálkozásról lesz szó!" Valóban nagyon sok szó esett már erről, nincs olyan magazin, amelyik ne írt volna róla legalább egyszer. Hallottuk már, mi egészséges, mi egészségtelen, majd pár évvel később a cáfolatok is nyomtatásba kerültek. Mit lehet erről ennyit beszélni?

HírLLLevél: 

témák: 

Mikor kezdjem a hozzátáplálást?

Mit mondanak a szakértők?

Az egészségügyi és szoptatási szakértők megegyeznek abban, hogy legjobb, ha megvárjuk a gyermek hat hónapos korát, mielőtt felajánljuk neki a szilárd ételt. Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt ajánlja, hogy a csecsemőket hat hónapos korig kizárólag szoptassuk (ne adjunk gabonafélét, gyümölcslevet, vagy más ételt). Vannak olyan orvosok, akik azt javasolják, hogy várjunk a gyermek egyéves koráig, amenynyiben a családban allergia fordul elő.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2005/2-3 csatornájára