2004/3

A leggyakoribb tévhitek

1. Nem érdemes a szülőszobán mellre tenni a babát, mert az édesanyának közvetlenül szülés után még úgysincs teje.

Nem igaz!
Az emlőmirigy már a terhesség 16. hetétől készen áll a tejtermelésre, és el is kezdi termelni az előtejet (az ún. kolosztrumot) már a várandósság alatt, ami ilyen módon közvetlenül szülés után az újszülött rendelkezésére áll.

HírLLLevél: 

témák: 

Egy mellből

Kisfiunk, Matyi, 2003. június 16-án született, 5 héttel hamarabb a vártnál. Szerencsére jó súllyal (2800 gr), egészségesen, és természetes úton jött világra, ám a biztonság kedvéért a koraszülött osztályra került, inkubátorba. A születése utáni első 5 napon átesett egy elég komoly fertőzésen és sárgaságon. 1-2 napon keresztül olyan rossz állapotban volt, nem hogy szoptatni nem lehetett, de a fecskendővel adott kevés anyatej sem maradt meg benne.

HírLLLevél: 

témák: 

Ne mikrohullámú sütőben melegítsük az anyatejet!

Egy mikrohullámú sütő hihetetlenül praktikus tud lenni, hiszen egyszerűen és gyorsan felolvaszthatjuk, megmelegíthetjük vagy akár meg is főzhetjük benne az ételt. A mesterséges csecsemőételeket is felmelegíthetjük a mikróban, az anyatej kiolvasztására és felmelegítésére azonban nem alkalmas.

HírLLLevél: 

témák: 

A kelet-afrikai nők a lábukkal szavaztak a babakocsik ellen

NAIROBI, Kenya
Irene Wambui el sem tudja képzelni, ki a csoda vásárolna babakocsit. Szerinte a babakocsi olyan, mint egy hideg ketrec megtöltve felesleges csörgőkkel, pohártartókkal és lámpákkal. „Képzelje el, hogy a gyerekeket belegyömöszölik egy ilyen masinériába, és úgy tolják a városon keresztül, mint valami háziállatot!”

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2004/3 csatornájára