2004/2

Hogyan szoktassuk le kisbabánkat az éjszakai felsírásokról

12 JÓTANÁCS AZOKHOZ A BABÁKHOZ, AKIK EGÉSZ ÉJSZAKA SZOPNI AKARNAK

A gyakori éjszakai szopás elsősorban a sok törődést igénylő babákra jellemző. Az ő szemükben a szopás olyan, mintha kedvenc éttermüket látogatnák meg. A hely atmoszférája kellemesen békés, a pincér már ismerős, az étel kitűnő, és odavannak az étterem szolgáltatásaiért. Ugyan ki haragudhatna az egész éjjel szopni akaró kicsi ínyencre? Ha mégsem vagy teljesen megbékülve a helyzettel, gondold át az itt következőket:

HírLLLevél: 

témák: 

Tápszerpótlás adása szoptatott babáknak

"Egy üvegnyi nem árt neki – vagy mégis?"

1. A bélflóra kialakulása

Az egészséges magzat bélcsatornája steril. A szülés módja ill. a baba születés utáni ellátása hatással van a bélflóra kialakulására. A hüvelyi úton született és azután anyjával együtt lévő csecsemő szervezetében megtelepszenek az anya baktériumai. A császármetszéssel született, a koraszülött, az intenzív kezelésre szoruló, valamint az anyjától elválasztott baba azonban kezdetben sokkal nagyobb valószínűséggel találkozik a levegőből, más csecsemők vagy az ápolószemélyzet szervezetéből származó mikrobákkal, mint az anya szervezetéből származókkal.

HírLLLevél: 

témák: 

Együttalvás a csecsemővel

A történelmi és a történelem előtti időkben a csecsemők rendszerint együtt aludtak anyjukkal, sőt az emberi történelem nagy részében az egész család együtt aludt, mert így melegebb és biztonságosabb volt. Manapság a világ legtöbb kultúrájában a csecsemők még mindig együtt alszanak édesanyjukkal legalább a gyermek első életévében (ágyban, függőágyban, matracon vagy gyékényszőnyegen) annak érdekében, hogy az éjszakai szoptatás könnyebb és kényelmesebb legyen.

HírLLLevél: 

témák: 

Fájdalmas történet a tejkőről

Két és fél hónapja szoptattam sikeresen igény szerint éjjel-nappal kisbabámat, aki szépen gyarapodott (kb. havonta egy kilót), amikor időnként azt tapasztaltam, hogy az egyik mellemben nem csökken a telítettség érzése szoptatás után sem, sőt a következő szoptatás idejére már kifejezetten fáj is. Nem is nagyon foglalkoztam vele, mert semmi csomót vagy ilyesmit nem éreztem az érintett mellben és szerencsére, ahogy többször és többször tettem ugyanarra a mellre a gyermekemet, a nap végére valahogy mégiscsak jött a várva várt megkönnyebbülés, ilyenkor erős sugárban spriccelt egyetlen kivezető nyílásból a tej, kisbabám pedig elégedett volt a tejözönnel.

HírLLLevél: 

témák: 

Kedves LLL!

Kisfiam, Bálint 2003. szeptember 16-án 16:55-kor 3750 grammal és 59 cm-rel látta meg a napvilágot. A szülés gyorsan és könnyen ment. Már a szülőágyon mellre tették, így feküdtünk két órát. Szavakat nem találok arra a boldogságra, amit akkor éreztem. Ha tehetném, biztosan húsz gyermeket szülnék, hiszen ez csodálatos dolog!

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2004/2 csatornájára