2004/1

Nyolc tény a csecsemők alvásáról, amit minden szülőnek tudnia kell

Dr. William Sears

Annak érdekében, hogy jobban megértsd, hogyan tudod kellemesebbé tenni az elalvást és magát az alvást a magad és a gyermeked számára is, íme az alvás néhány fontos alapelve, amelyet minden új szülőnek fontos megértenie.

HírLLLevél: 

témák: 

…és ha szeretném elválasztani a kisbabámat?

A csecsemő szoptatása akár csak egy napig is, a legszebb ajándék, amit egy anya adhat.

A szoptatás szinte mindig a legjobb választás a csecsemő számára. Ha most nem is tűnik úgy, hogy az Ön számára ez a legjobb választás, az alábbi irányelvek segíthetnek.

HírLLLevél: 

témák: 

Táplálkozás és szoptatás - Érdekességek

Annak az aggodalomnak, hogy a puffasztó ételek puffadást (hasfájást) okoznak a szoptatott babánál, semmiféle tudományos alapja nincs. A gáz a normál bélflóra működése kapcsán keletkezik a rostok emésztése során. Sem a rostok, sem a gáz nem szívódik fel a bélből, és nem választódik ki a tejbe még akkor sem, ha némi kényelmetlenséget okoznak is az édesanyának. A mama étrendjében előforduló savak szintén nem befolyásolják a tej minőségét, mivel ezek nem változtatják meg az anya vérplazmájának pH értékét.

HírLLLevél: 

témák: 

Zsoma története

Előzmények

Problémamentes terhességem volt. Balu (a nagyfiam) végig szopizott a terhesség alatt, az elején még 5-6-szor, az utolsó másfél hónapban már csak naponta egyszer. A koraszülés után persze felmerült bennem, hogy esetleg a szoptatás miatt alakult így, de több nőgyógyász véleménye szerint sincs semmi köze a kettőnek egymáshoz, mert a szopi összehúzódásokat váltott volna ki, nekem meg spontán fájásom még 20 órával a magzatvíz elfolyása után sem volt. Sokkal inkább a hirtelen nagy frontra, az átlagosnál kicsit több magzatvízre, egy fertőzésre, esetleg ennek a háromnak szerencsétlen összejátszására gyanakodtak.

HírLLLevél: 

témák: 

Új fogalom Magyarországon: a laktációs szaktanácsadó (IBCLC)

A La Leche Liga azért jött létre, hogy támogatást, bátorítást, információt és felvilágosítást nyújtson a szoptatni kívánó anyáknak. A La Leche Ligában megalapítása óta olyan önkéntes édesanyák dolgoznak, akik saját szoptatási tapasztalataikon túl a képzésük során elsajátított ismereteik birtokában igyekeznek segítséget nyújtani a hozzájuk forduló édesanyáknak. A Liga képzett csoportvezetői mindig naprakész információval rendelkeznek, a szervezet mögött álló orvosi tanácsadó testület gondoskodik arról, hogy a javaslatok mindig a legfrissebb kutatási eredményeknek megfelelőek legyenek.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2004/1 csatornájára