2003/2

Amikor a szoptatás nem ellenjavallt

Jack Newman, MD

Orvosként, aki szoptatási problémákkal küszködő édesanyáknak próbál segíteni, két nagy (és sok apró) aggodalmam van. Az egyik az, hogy azoknak a nehézségeknek, amikkel én találkozom, a döntő többsége könnyen megelőzhető lenne, ha képzett szakemberek segítenének az első napokban. A másik, hogy amikor betegség, gyógyszeres kezelés vagy a kisbaba állapota miatt a szoptatás felfüggesztését vagy abbahagyását javasolják, az szinte mindig szükségtelen. Ez ad nagyobb aggodalomra okot, mert azt jelenti, hogy az egészségügyi szakdolgozó nem hiszi, hogy az anyatejes táplálás hasznos dolog, vagy nem tartja eléggé értékesnek. Az édesanya általában követi a javaslatokat, mert természetesen a legjobbat szeretné a gyermekének és nem gondol arra, hogy az egészségügyi dolgozó rosszul ítéli meg a helyzetet.

HírLLLevél: 

témák: 

Kamlah Szilvia

Új La Leche Liga vezető

A La Leche Liga eredeti célja, hogy lehetőleg minden városban, a városok nagyobb kerületeiben, és lehetőleg az országban mindenfelé legyenek csoportvezetőink, akik baba-mama csoportokat is tudnak szervezni. Szilágyiné Kamlah Szilviával együtt ma már kilenc képzett magyar csoportvezetőnk van, akik közül nyolcan most is aktívan segítik a Liga munkáját. Külön öröm számunkra, hogy most már ötük segítségével Budapesten kívül is találkozhatnak az édesanyák a La Leche Ligával.

HírLLLevél: 

témák: 

Aludj jól, gyermekem?

Egy újdonsült kismamának a szopizás mellett valószínűleg az alvás kérdésköre az, ami a legtöbb problémát okozza. Mennyit kellene aludnia a babának, mikor fogja végre átaludni az éjszakát, mikor, hol és hogyan altassuk el a babát – legalább annyi téves és romboló hatású hiedelem kapcsolódik ezekhez a kérdésekhez, mint a tápláláshoz.

HírLLLevél: 

témák: 

Babafotó pályázat

A Kismama magazin és a La Leche Liga Magyarország Egyesület közös babafotó pályázatot hirdet!

Téma: a szoptatás.

Örömmel fogadjuk a különleges helyzeteket ábrázoló képeket pl. egyévesnél idősebb gyermek szoptatása, ikrek szoptatása, várandós – és tandem szoptatás. Papírképeket és digitális fényképeket egyaránt elfogadunk. (A digitális képeket a szerkesztőségben kinyomtatjuk.)

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2003/2 csatornájára