2001/2

Hogyan tanultam meg szoptatni koraszülött babámat?

A kórházból hazatérve elkeseredett és aggódó voltam, ezért rögtön felhívtam La Leche Liga vezetőmet. A babám tíz héttel korábban született, a súlya 1049 gramm volt. Már a várandós időszakban nagyon készültem a szoptatásra és vártam a különleges közelséget, melyet a szoptatás biztosít.

HírLLLevél: 

témák: 

Hogyan fordíthatunk elég időt minden gyermekünkre ?

Előző eset

Tudatában voltam, hogy gyermekeim közötti kis korkülönbséggel nem lesz egyszerű az élet, de sohasem gondoltam arra, hogy ez számukra is nehéz lehet. Három gyermekem négy- és kétéves, illetve héthónapos. Nagyon nehezen sikerül mndhármuk igényeit kielégítenem. A két idősebb nagyon elfogadóan viselkedik a legkisebbel és úgy tűnik, megértik, hogy neki többet van szüksége rám. De azt hiszem, kezd elegük lenni. Ha "odafigyelésből" a kisujjamat adom, a karomat akarják. Mindez érzelmileg kimerítő. A nap folyamán valamikor időt kell szakítanom a háztartásra, mosásra, főzésre is, hiszen mindnyájunknak szüksége van tiszta edényekre, ennivalóra és ruhára!

HírLLLevél: 

témák: 

Szoptatás egyidőben két gyerekkel

Két csodálatos kisgyermek mamája vagyok, akik életem napjait édesítík meg : Thomas három és fél éves, Julie másfél éves. A tandem szoptatással kapcsolatos élményeimről írok, mely mindmáig az életemet meghatározó egyik legszebb élményem a szoptatással kapcsolatban, és megpróbálom átadni a tapasztalataimat más mamáknak.

HírLLLevél: 

témák: 

Tények a szoptatással kapcsolatban

Azok az anyák, akiket anyatejjel tápláltak, és akik maguk is szoptattak egészségügyi szempontból előnyös helyzetben vannak.

Egy olasz közleményben 594 idült fekélyes vastagbélgyulladásban és 225 Chron betegségben /az előzőnek egy kiterjedtebb változata - a fordító megjegyzése/ szenvedő beteget vizsgáltak fogamzásgátló szedése, dohányzás és anyatejes táplálás ezen betegségekre való befolyásoló hatásának megállapítása céljából. Arra a következtetésre jutottak, hogy az anyatejes táplálás mellőzése fokozott kockázattal jár a krónikus vastagbélgyulladás kialakulása szempontjából, és ugyanaz vonatkozik a nők Chron betegségének legnagyobb hányadára. Az említett betegségek jelentős mértékben fenyegetik azokat, akiket csecsemő korukban nem szoptattak.
Epidemol 1998,27:397-404.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2001/2 csatornájára