2000/3

JOGOD VAN A SZOPTATÁSHOZ!

A Szoptatás világhetének céljai 2000-ben:

  • tudatosítani mindenkiben, hogy a szoptatás emberi jog.
  • információkat szolgáltatni a szoptatással kapcsolatos rendeletekről és törvényekről.
  • ösztönözni a közvéleményt, hogy fogadja el, és védje meg a szoptatáshoz való jogot a társadalom minden szintjén.

Minden évben újabb és újabb kutatási eredmények bizonyítják, hogy csak akkor biztosítható a gyermekek és édesanyjuk optimális egészségi állapota, ha lehetőséget teremtünk a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatásra, és arra, hogy a szoptatás- megfelelő kiegészítő táplálékok adása mellett - két évig, vagy azon túl is folytatódjon. A szoptatás tehát az anyák joga, de mindannyiunk feladata, hogy biztosítsuk ehhez a feltételeket is.

HírLLLevél: 

témák: 

KONCERT A SZOPTATÁSÉRT - 2000. AUGUSZTUS 1.

A Magyar Rádió Márványtermében rendezte meg a La Leche Liga augusztus elsején, a Szoptatás Világnapján ünnepi koncertjét a Primavera Fúvósötös fellépésével.

A rendezvény fővédnöke Juhász Judit, a Magyar Rádió ügyvezető elnöke volt. A koncert háziasszonya Prokop Dóra volt, néhány hónapos szoptatott babájával. Először néhány szóban bemutatkozott a La Leche Liga és a Szoptatásért Magyar Egyesület, beszéltünk a Szoptatás Világnapjának idei céljairól és a szoptatás fontosságáról.

HírLLLevél: 

témák: 

Szoptatás várandósság idején

Habár ismert a szoptatás fogamzásgátló hatása, ma már azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindenkire és nem minden esetben érvényes. Így nem jelent száz százalékos védettséget egy újabb terhességgel szemben. Az anyának minden esélye megvan a fogamzásra, ha már nem kizárólag szoptatással táplálja gyermekét, ráadásul legalább két óránként.
Az orvosok és a család ma még rossz szemmel nézik a gyermekét tovább szoptató terhes anyát, s az elválasztást sürgetik.

HírLLLevél: 

témák: 

Anyai bölcsességek - 101 tanács kismamáknak (folytatás)

  • Ha jobban odafigyelsz magadra, ez a babádról való gondoskodásban is segít. Ne hagyj ki egy étkezést se! Legyen mindig valami tápláló harapnivaló kéznél, egyél sok friss gyümölcsöt, zöldséget, és igyál vizet vagy gyümölcslevet, ha szomjas vagy!
  • Minél fáradtabb vagy ingerültebb vagy, annál inkább próbáld meg visszafogni magad! Ez sokat segíthet a helyzeten.

HírLLLevél: 

témák: 

Az egy éven túli szoptatásról

Amikor megszületik egy kisbaba, mindenki számára természetes, hogy szopik. A szopás számára több, mint egyszerű táplálék. Az igény szerinti szoptatás kielégíti a biztonság és melegség iránti vágyát is. Az első örömteli, de egyben nehéz feladat is egy anyuka számára, megérteni babája jelzéseit, és megfelelően válaszolni ezekre, szoptatással, ringatással, betakargatással, vagy amire éppen szükség van.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2000/3 csatornájára