1999/4

Anyai bölcsességek - 101 tanács kismamáknak

KEDVES ÚJDONSÜLT ANYUKA !

A szerep, amelyet gyermeked életében betöltesz, senkiéhez sem hasonlítható. Ezt láthatod a szemében, amikor Rád néz. Ezt láthatod, amikor elégedetten alszik a karodban. Te vagy az, aki meg tudja vigasztalni, ha szomorú. Te vagy a legfontosabb az életében. Soha senki nem fogja úgy szeretni, ahogy Te szereted, s soha senki nem ismeri annyira, ahogy Te ismered. Senki nem tudja Nálad jobban, mi a legjobb neki, de az első hetekben mégis elfoghat a bizonytalanság. Minden újdonsült mamában ébrednek kétségek, és felmerülnek kérdések. Éppen ezért írtam ezt a könyvet. Olyasfajta bátorítással és segítő tanáccsal van tele, ami nekem is nagy segítségemre volt két gyermekem nevelésében. A legjobb tanácsok, amiket kaptam, arra ösztönöztek, hogy azt tegyem, amit a szívem diktál. Tehát azokat a javaslatokat fogadd meg, amelyeket Te is a magadénak érzel! Te tudod, hogy mi a legjobb a Te gyermekednek. Bízz magadban! A válaszok ott vannak Benned. Te tudod a legjobban.

HírLLLevél: 

témák: 

A szoptatás és az epilepszia

Ötödik osztályos voltam, amikor fény derült az epilepsziámra, és ekkortól kezdve folyamatosan gyógyszereket kellett szednem a rohamok ellen. A gyógyszerszedést mindkét terhességem alatt szüneteltettem, és a nagy rohamaimat sikerült ellenőrzésem alá vonni, s jelenleg is csupán alkalmankénti, egészen rövid kis rohamoktól szenvedek.

HírLLLevél: 

témák: 

Szoptatni a nehézségek ellenére is

Szeretném meggyőzni az anyukákat, hogy minden nehézség ellenére is minden tekintetben megéri szoptatni gyermeküket, még ha küzdeni kell is érte. Én nagyon örülök, hogy megtettem.
Kisfiam 1998. március 25-én született, születésénél egyszem nagymamája, anyósom volt jelen.
Kisfiamat a mai napig rendszeresen - éjszaka is - szoptatom. Hat hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott, leszámítva azt a néhány napot, amit kórházban töltöttem. A fő táplálékforrás számára ma is az anyatej, annak ellenére, hogy naponta kétszer kap kanalas ételt. Születésétől kezdve akkor és annyit szopott, amennyire szüksége volt. Csak úgy tud elaludni, ha szopik, és ez az egy módja van annak, hogy megnyugtassam. Az első időszak engem is megviselt, egy szoptatás másfél óráig tartott. Kimerült voltam, a mellem kisebesedett, nagyon fájt, végig sírtam a szoptatást. Vettem Garmastan kenőcsöt, nagyon hamar rendbe jöttem tőle, ajánlom mindenkinek. Később, ahogy nőtt a baba, a szoptatás ideje fokozatosan csökkent, végül 10-12 percre. Ma már 4-5 perc alatt "lezavarja".

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 1999/4 csatornájára