1999/2

Élet ikrekkel

Amikor ikerfiaink egyévesek lettek, nem rendeztünk zsúrt, de még torta sem készült. Voltak gyertyák (nagyon jól megálltak az egészben sült krumpliban is), mert nővérük, a 4 éves Julia ragaszkodott hozzá, hogy segít elfújni testvérei gyertyáit. Ez jól jellemzi az életünket az ikrekkel az első 22 hónapban: néha alig marad erőnk a nap végére, és ritkán lenne annyi energiánk, hogy egy zsúrt megrendezzünk. De az életünk a legkevésbé sem sivár. Van két egészséges, gyönyörű és nagyon különböző kisfiunk, és - igaz, néha azt kívánom, bárcsak ne egyszerre érkeztek volna -, kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy mindketten itt vannak.

HírLLLevél: 

témák: 

Aki akar, az tud szoptatni!

A Baba patika című lapban olvastam kéréseteket, hogy írjuk le szoptatási tapasztalatainkat. Örömmel teszem, remélem mások hasznára válhat.

1999 január 30.-án töltötte be Réka lányom az első évét. A mai napig naponta kétszer szopik még, és szeretném még sokáig szoptatni. Hiszem, hogy az, hogy tudjuk-e szoptatni a babánkat az elsősorban a "fejünktől" függ. Aki akar, az tud szoptatni! Még mielőtt állapotos lettem eldöntöttem, hogy szoptatni fogok, majd a terhesség folyamán ez csak erősödött bennem. Meg sem fordult a fejemben, hogy én nem tudok majd anyatejet adni az újszülöttemnek. Szerintem nagyon büszkének kell lennünk arra, hogy szoptatunk, hogy sokáig tudunk szoptatni. Elsősorban ezt kellene tudatosítani a leendő anyukákban már a fogantatás előtt is.

HírLLLevél: 

témák: 

Miért van a nőknek két mellük?

Amikor felfedeztem, hogy ikerterhességem van, úgy határoztam, hogy „adok egy lehetőséget a szoptatásnak”. Egy gyermeket amúgy is terveztem szoptatni, így aztán a két gyermek szoptatása mellett is el voltam valamelyest kötelezve annak ellenére, hogy sok édesanya, akinek ikrei voltak azt mondta, hogy az ikrek szoptatása túl nagy teher és túl sok kalóriát igényel (amennyiben ez utóbbi hátrány). Nem találkoztam viszont senkivel, aki kizárólag csak szoptatta volna az ikreit.

HírLLLevél: 

témák: 

Ikerbabák szoptatása

Két 17 hónapos ikerkislány anyukája vagyok, védőnő. Éppen az államvizsgára készültem, amikor kiderült: új élet van a pocakomban. Ekkor 6 hetes terhes voltam. Mivel ez elég "pici kor", rendes életjelenség nem volt látható az ultrahangon, így két hét múlva újra el kellett menni. Ismét megjelentünk remegve, csak éljen a baba. És mit mondott az orvos?

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 1999/2 csatornájára