1998/4

A szoptatás a legjobb befektetés

Részletek a WABA szoptatási világheti kiadványából

Az 1998-as Szoptatási Világhét fő célja felhívni a figyelmet arra, hogy a szoptatás a legjobb befektetés a nemzet egészsége érdekében. Ezt az ügyet szolgálják a szoptatás védelméért, támogatásáért és fenntartásáért létrehozott kezdeményezések.

HírLLLevél: 

témák: 

A diszkrét szoptatásról

Negyedik gyermekünk, Kristóf születése nagy örömmel várt esemény volt az egész családban. Az első háromhoz képest már a várandós időszak is más volt a nagyobb testvérek boldogságát látva, akik nagyon szerettek volna egy kisbabát. Az időzítés, ami nem rajtunk múlt, nem is lehetett volna jobb, mert Kristóf május 31-én, Pünkösd vasárnap hajnalban érkezett meg. Ez azt jelentette, hogy Kristóf életének első 3 hónapja a nyári vakáció idejére esett. Iskolás testvérekkel ez mindenképpen könnyebbséget jelentett, mert a napi különórák, illetve házi feladat kikérdezése alól mentesek voltunk. Ezzel szemben Kristófnak - hasonló korú csecsemőkhöz képest több jövés-menésben volt része, mivel a nagyobbakkal nem ülhettünk itthon egész nyáron.
A szoptatás, ahogy ezt az első három gyerekünknél már megtapasztalhattam, óriási könnyebbséget jelentett mozgalmas életünkben. A diszkrét szoptatást pedig sokkal több helyen volt módom "gyakorolni", mint korábban. Ezek közül csak néhány hely : áruház, vonat, vendégségek sokasága, templom, stb. Különösen nagy segítség volt ez abban a 2 hétben, amikor az édesanyám kórházba került és naponta kétszer látogattam őt. Szerencsére nem bánták, hogy a 2 hónapos babával mentem, ha kellet megszoptattam és az anyatej jótékony hatása miatt a fertőzésektől sem tartottam. Ezen kívül az idős nénik napjának fénypontja volt, mikor megérkeztünk, és egy idő után csodálkozva látták, hogy ez a baba soha nem sír.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 1998/4 csatornájára