2009/3

Kenguru módszer

Hogyan könnyítsük meg gyermekünk megérkezését e világra?

inkubátorban fekvő kisbaba

Első unokám, Sebastian 8 héttel hamarabb született és légzési nehézségei voltak. Napokig szinte minden idejét inkubátorban töltötte, lélegeztető gépre kapcsolva, miközben mi csak a műanyag falakon keresztül nézhettük őt vágyakozva arra, hogy végre megérinthessük és a kezünkben tarthassuk.

Édesanyját egy kissé szokatlan dologgal ajándékoztam meg, erre biztosan nem számított: több darab, elöl végig gombolós inggel. Abban a pillanatban, amikor Sebastian már nem szorult gépi lélegeztetésre, édesanyja megértette az ajándék lényegét. Az inge alá helyezte őt, bőrük összeért, miközben továbbra is a monitorokhoz volt kötve a pici.

HírLLLevél: 

témák: 

Törj utat a könnyeiden át!

Avagy: Amikor a szoptatás nem úgy megy ahogy tervezted

A szoptatási nehézségekkel szembesülő anyák között gyakori beszédtéma a reményvesztettség érzése és az elvesztett várakozások miatti szomorkodás. A várandósság időszaka alatt bizonyára elképzelted magadban, hogy milyen lesz majd a szoptatás. Ha azonban a dolgok nem úgy jönnek össze, ahogyan azt eltervezted, úrrá lehet rajtad a kétségbeesés és a kiábrándultság.

HírLLLevél: 

témák: 

Mivel hordozzak?

rugalmas kendőben hordozott csecsemőA legfontosabb, hogy olyan hordozóeszközt válassz, ami megfelel a cikksorozatunk előző részében tárgyalt ortopédiai követelményeknek! Az, hogy ezek közül a hordozók közül melyik a nektek való, attól függ, hogy mekkora a gyermeked, hogyan, milyen élethelyzetben szeretnél hordozni, és hogy melyik hordozó a szimpatikus számodra praktikus vagy akár esztétikai szempontok alapján. Az alábbiakban megpróbálom egy rövid áttekintéssel segíteni a választást. Csak olyan a hordozóeszközökről írok, amelyeket tiszta szívvel tudok ajánlani.

HírLLLevél: 

témák: 

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

A szerzőpáros útmutatót ad a szülőknek, hogyan beszéljenek úgy, hogy gyermekük meghallja, és hogyan váljanak jó hallgatósággá számukra. Sok életszerű példával, helyzetgyakorlattal, gyakorlati tanáccsal, összefoglaló rajzokkal teszik jól használhatóvá a könyvet.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 2009/3 csatornájára