Diszkrét szoptatás

Szoptatás nyilvános helyen

A nyilvános helyen történő szoptatás gondolata sok embert kínos érzéssel tölt el. Sajnos, ahogy Katie Garnju írja „Attachment Parenting” c. könyvében: „A felmérések feltárták, hogy túl sok asszony érzi kellemetlennek a nyilvános szoptatás gondolatát, és hogy ez a kényelmetlen érzés gyakori oka a szoptatási kapcsolat megszakadásának.”

HírLLLevél: 

témák: 

Ötletek a diszkrét szoptatáshoz

Hogyan szoptathatjuk meg a kisbabát nyilvános helyen anélkül, hogy azt észre lehessen venni, vagy zavaró legyen?

A legfontosabb, hogy nyugodtak és magabiztosak legyünk. A babának joga van enni ugyanúgy, mint másoknak, és ez természetes folyamat. Így a kisbaba is nyugodtabb, könnyebben szopik. Nézzünk körbe mosolyogva, barátságosan! Szoptatás közben ne süssük le a szemünket, ne csak a babát figyeljük mereven, mivel az emberek követik a tekintetünket, így csak felhívjuk a figyelmet!

HírLLLevél: 

témák: 

A diszkrét szoptatásról

Negyedik gyermekünk, Kristóf születése nagy örömmel várt esemény volt az egész családban. Az első háromhoz képest már a várandós időszak is más volt a nagyobb testvérek boldogságát látva, akik nagyon szerettek volna egy kisbabát. Az időzítés, ami nem rajtunk múlt, nem is lehetett volna jobb, mert Kristóf május 31-én, Pünkösd vasárnap hajnalban érkezett meg. Ez azt jelentette, hogy Kristóf életének első 3 hónapja a nyári vakáció idejére esett. Iskolás testvérekkel ez mindenképpen könnyebbséget jelentett, mert a napi különórák, illetve házi feladat kikérdezése alól mentesek voltunk. Ezzel szemben Kristófnak - hasonló korú csecsemőkhöz képest több jövés-menésben volt része, mivel a nagyobbakkal nem ülhettünk itthon egész nyáron.
A szoptatás, ahogy ezt az első három gyerekünknél már megtapasztalhattam, óriási könnyebbséget jelentett mozgalmas életünkben. A diszkrét szoptatást pedig sokkal több helyen volt módom "gyakorolni", mint korábban. Ezek közül csak néhány hely : áruház, vonat, vendégségek sokasága, templom, stb. Különösen nagy segítség volt ez abban a 2 hétben, amikor az édesanyám kórházba került és naponta kétszer látogattam őt. Szerencsére nem bánták, hogy a 2 hónapos babával mentem, ha kellet megszoptattam és az anyatej jótékony hatása miatt a fertőzésektől sem tartottam. Ezen kívül az idős nénik napjának fénypontja volt, mikor megérkeztünk, és egy idő után csodálkozva látták, hogy ez a baba soha nem sír.

HírLLLevél: 

témák: 

Néhány ötlet a diszkrét szoptatáshoz

  • Szoknyához, nadrághoz vagy sorthoz viselt bő blúzok elég helyet adnak ahhoz, hogy a babát könnyen mellre lehessen tenni anélkül, hogy bármi is látszana.
  • A blúzt alulról fölfelé kezdjük el kigombolni!
  • Egy vékony takaró, vagy textilpelenka takarást nyújthat, amikor a babát mellre tesszük, vagy oldalt váltunk.
  • Kérd meg a párodat, vagy egy ismerőst, hogy elétek állva vagy takarót tartva segítsenek, amíg elhelyezkedtek!
  • Egyszerűen fordíts hátat a társaságnak, amíg a baba elkezd szopni, aztán megfelelő takarás után fordulj vissza, és élvezd a társaságot.
  • Egy vékony trikó, amit a mellnél kör formában kivágunk, és a rendes ruhánk alatt hordunk, nemcsak melegít, hanem megkönnyíti a diszkrét szoptatást is.
  • Ha melltartót hordunk, ilyen alkalmakra a méretünknél picivel nagyobbat vegyünk! Így csak fel kell húzni, és nem kell kapcsokkal bajlódni.
  • Amikor teljes nyugalomra van szükség, inkább egy öltözőt vagy hálószobát keressünk, mint egy fürdőszobát vagy mellékhelyiséget.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - Diszkrét szoptatás csatornájára