Szoptatás és életmód

Szoptatás - Testékszerek - Tetoválás

Testékszerek

A test díszítése már ősidők óta elterjedt dolog, és manapság egyre több édesanya dönt a testékszerek viselése mellett. Az egyetlen testékszer, ami gondot jelenthet a szoptatás szempontjából az az, amelyik a mellbimbó vagy a bimbóudvar területén helyezkedik el, de a legtöbb esetben ez sem jelent problémát.

Háttér információ

A mellbimbót leggyakrabban vízszintesen szúrják át, ami a szoptatásra nézve valószínűleg a legártalmatlanabb. A mellbimbóban elhelyezett ékszerek általában nem befolyásolják a tejtermelést, habár néha további "tejcsatorna-kivezetéseket" eredményeznek, és így extra tejszivárgást, csorgást okozhatnak.
A bimbóudvar ékszerezése azonban sérülést okozhat azokban az idegvégződésekben, amelyek befolyásolják a tejleadó reflexet. Mind a mellbimbó, mind a bimbóudvar testékszere okozhat nehézséget tejleadás során abban az esetben, ha a hegesedések elzárják a tejcsatornákat.
A szoptatás alatt a mellbimbóban és annak környékén hagyott testékszer veszélyes, mert a kisbaba lenyelheti és ez fulladást okozhat. Befolyásolhatja a baba mellretapadását, valamint felsértheti a baba szájnyálkahártyáját is.

témák: 

Feliratkozás RSS - Szoptatás és életmód csatornájára