III. Országos Konferencia
Kosár
Események

Nincsenek közelgő események

Kiadványok

FACEBOOK

H. Molnár Anikó

 

H. Molnár Anikó

H. Molnár Anikó, fotó: Szász Marcell

Kedves Anikó, mesélj magadról, a családodról!
Gyömrőn élek férjemmel és négy gyerekemmel. A lányok 10 és 8 évesek, a fiúk pedig 6 és 4 évesek.
Mivel foglalkoztál mielőtt megszülettek a gyerekeitek?
Az ELTE Vegyész szakán végeztem, néhány évig, az első kislányom megszületéséig peptidkémiával foglalkoztam, szerves kémiai laborban dolgoztam.
Nem hiányzik-e az otthontól távoli munka, a munkahelyed, a hivatásod?
A babázós éveim alatt elvégeztem egy ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyamot, baba-mama kört vezettem, majd 2014-ben lettem akkreditált tanácsadó a La Leche Ligában.

Mivel foglalkozol most a család és az önkéntes munkád mellett?

Eredeti szakmámat jelenleg sem gyakorlom, de több, mint két éve dolgozom egy kis stábbal, mely a nők önbecsüléséért és megbecsüléséért működtet projekteket. Nagyon szeretem ezt a munkát, nem csak az érdekes, izgalmas feladatok miatt, hanem azért, mert a munkaidőm nagy részét kötetlenül, saját otthonomban tölthetem. E mellett a munka mellet marad némi időm az önkéntes tanácsadásra, csoportvezetésre is. Régi álmom valósult meg az elmúlt évben, amikor a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, szülésznő szakirányon kezdtem meg tanulmányaimat, ami máris nagyon sokat ad nekem, hiszen igyekszem a főiskolán szerzett tudásomat is beépíteni a szoptatási tanácsadói munkámba.

Voltak esetleg olyan nehézségeid a szoptatással kapcsolatban, amire nem, vagy nehezen kaptál segítséget?

A gyereklétszámból talán egyenesen következik, hogy számos szoptatási problémával találkoztam személyesen is.

Bizonyára sok olyan tapasztalatot szereztél a gyerekeiddel, amik segítenek, hogy könnyebben beleéld magad más mamák helyzetébe. Mesélnél nekünk néhányat?

Magam sem tudom miért, de amikor az első babám megfogant, máris a szoptatásra kezdtem felkészülni, beszereztem a szükséges könyveket, olvasgattam a fellelhető szakirodalmat. Már ekkor hallottam a La Leche Ligáról, egyfajta biztonságot adott, hogy szükség esetén van kihez fordulni. A szülésre is vittem magammal a tanácsadók telefonszámait, és bár a szoptatás nem volt zökkenőmentes, végül nem kértem segítséget, szépen megoldódott minden. Számomra az egyik legmeghatározóbb élmény volt, amikor a kisfiamat 6 napos kórházi kezelés után először tehettem mellre, valamint a tandemszoptatások dinamikája is örök emlék marad a kisgyermekes időszakunkból.

Mikor éreztél igazán igényt arra, hogy megoszd a tapasztalataidat más édesanyákkal? Mikor gondoltál arra, hogy csoportvezető legyél?

A harmadik gyerekem születése után éreztem azt először, hogy elég sok saját tapasztalatot szereztem a szoptatás terén, ekkor kezdtem el anyacsoportot látogatni, miközben én magam is baba-mama kört vezettem Gyömrőn.

 

Fake ID requirements for www.lll.hu customers application, english version

buying fake id on sites like idhurry or idgod is not acceptable either for young mothers or for their children. These fake id are designed for students and alcohol purchases and are not accepted on LLL.hu