Kosár
Események
Már
1
pén
09:30 Gyömrői csoport
Gyömrői csoport
Már 1 @ 09:30 – 12:00
Csoportvezető: H. Molnár Anikó A 2018. januári csoport elmarad.
Már
4
hét
10:00 Zuglói csoport @ Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ
Zuglói csoport @ Zuglói Családsegítő és Gyermekjóléti Központ
Már 4 @ 10:00 – 12:00
Csoportvezető: Orsovai Szilvia  
Már
6
sze
09:25 Fóti csoport
Fóti csoport
Már 6 @ 09:25 – 10:25
Rákosi Dóra
Kiadványok

FACEBOOK

H. Molnár Anikó

 

H. Molnár Anikó

H. Molnár Anikó, fotó: Szász Marcell

Kedves Anikó, mesélj magadról, a családodról!
Gyömrőn élek férjemmel és négy gyerekemmel. A lányok 10 és 8 évesek, a fiúk pedig 6 és 4 évesek.
Mivel foglalkoztál mielőtt megszülettek a gyerekeitek?
Az ELTE Vegyész szakán végeztem, néhány évig, az első kislányom megszületéséig peptidkémiával foglalkoztam, szerves kémiai laborban dolgoztam.
Nem hiányzik-e az otthontól távoli munka, a munkahelyed, a hivatásod?
A babázós éveim alatt elvégeztem egy ayurvédikus babamasszázs oktatói tanfolyamot, baba-mama kört vezettem, majd 2014-ben lettem akkreditált tanácsadó a La Leche Ligában.

Mivel foglalkozol most a család és az önkéntes munkád mellett?

Eredeti szakmámat jelenleg sem gyakorlom, de több, mint két éve dolgozom egy kis stábbal, mely a nők önbecsüléséért és megbecsüléséért működtet projekteket. Nagyon szeretem ezt a munkát, nem csak az érdekes, izgalmas feladatok miatt, hanem azért, mert a munkaidőm nagy részét kötetlenül, saját otthonomban tölthetem. E mellett a munka mellet marad némi időm az önkéntes tanácsadásra, csoportvezetésre is. Régi álmom valósult meg az elmúlt évben, amikor a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, szülésznő szakirányon kezdtem meg tanulmányaimat, ami máris nagyon sokat ad nekem, hiszen igyekszem a főiskolán szerzett tudásomat is beépíteni a szoptatási tanácsadói munkámba.

Voltak esetleg olyan nehézségeid a szoptatással kapcsolatban, amire nem, vagy nehezen kaptál segítséget?

A gyereklétszámból talán egyenesen következik, hogy számos szoptatási problémával találkoztam személyesen is.

Bizonyára sok olyan tapasztalatot szereztél a gyerekeiddel, amik segítenek, hogy könnyebben beleéld magad más mamák helyzetébe. Mesélnél nekünk néhányat?

Magam sem tudom miért, de amikor az első babám megfogant, máris a szoptatásra kezdtem felkészülni, beszereztem a szükséges könyveket, olvasgattam a fellelhető szakirodalmat. Már ekkor hallottam a La Leche Ligáról, egyfajta biztonságot adott, hogy szükség esetén van kihez fordulni. A szülésre is vittem magammal a tanácsadók telefonszámait, és bár a szoptatás nem volt zökkenőmentes, végül nem kértem segítséget, szépen megoldódott minden. Számomra az egyik legmeghatározóbb élmény volt, amikor a kisfiamat 6 napos kórházi kezelés után először tehettem mellre, valamint a tandemszoptatások dinamikája is örök emlék marad a kisgyermekes időszakunkból.

Mikor éreztél igazán igényt arra, hogy megoszd a tapasztalataidat más édesanyákkal? Mikor gondoltál arra, hogy csoportvezető legyél?

A harmadik gyerekem születése után éreztem azt először, hogy elég sok saját tapasztalatot szereztem a szoptatás terén, ekkor kezdtem el anyacsoportot látogatni, miközben én magam is baba-mama kört vezettem Gyömrőn.