III. Országos Konferencia
Kosár
Események

Nincsenek közelgő események

Kiadványok

FACEBOOK

Csörgő Andrea

Csörgő Andrea perinatális szaktanácsadó fényképe.Kedves Andi, mesélj magadról, a családodról!

A férjemmel és öt gyermekünkkel Érden lakunk, a napunk nagy részét Budapesten töltjük, mindenki ide jár iskolába és dolgozni.

Mivel foglalkoztál mielőtt megszülettek a gyerekeitek?

Általános iskolában tanítottam. Előbb abban az iskolában, ahol édesapám is tanított nyugdíjazásáig, aztán is Budapest melletti településen.

Nem hiányzik – e az otthontól távoli munka, a munkahelyed, a hivatásod?

Mindig is volt valamilyen elfoglaltságom, munkám a családom mellett, így ez egyáltalán nem hiányzik már. Nem tudnék egy fix állást elképzelni a gyerekek mellett. Sokkal jobban illik az életünkhöz a jelenlegi formában végzett munkám.

Voltak esetleg olyan nehézségeid a szoptatással kapcsolatban, amire nem, vagy nehezen kaptál segítséget?

Sajnos igen, a második fiam nyelve le volt nőve, amit senki sem vett észre. Így őt nem tudtam szoptatni, csak néhány hónapig.

Bizonyára sok olyan tapasztalatot szereztél a gyerekeiddel, amik segítenek, hogy könnyebben beleéld magad más mamák helyzetébe. Mesélnél nekünk néhányat?

Amíg nem találkoztam a Ligával, kevés információm volt a szoptatásról. Betartva az ajánlásokat, elég hamar áttértek a hozzátápláláskor a gyerekeim a szilárd ételre, én pedig csalódottan láttam, ahogyan így elválasztódnak idejekorán, anélkül, hogy a valódi okot sejteném. A tápszeres pótlás és a szoptatás elmaradása nagy fájdalmat jelentett nekem, így átérzem azok helyzetét, akik nem tudnak szoptatni, és azt is el tudom fogadni, ha valakinek későn jön a segítség és már kimerült ahhoz, hogy vissza tudja hozni, amiről már le is mondott.

Mikor találkoztál először a La Leche Ligával?

Amikor a negyedik fiamat vártam egy barátnőm hívott el magával, amiért nagyon hálás vagyok neki. Már előtte olvastam a Liga honlapját és rájöttem sokmindenre az olvasottak alapján, hogy mi miért történt. De az igazi nagy segítség a valódi, személyes támogatás volt a csoportban.

Mikor éreztél igazán igényt arra, hogy megoszd a tapasztalataidat más édesanyákkal?

Már a Ligával találkozásom előtt előfordult, hogy megkerestek más anyukák például a fejéssel kapcsolatban, olykor a védőnők kért, hogy segítsek más mamáknak, mondjam el a tapasztalataimat.

Mikor gondoltál arra, hogy csoportvezető legyél?

Rögtön, amikor az első találkozóról hazamentem 🙂 Ez áprilisban volt, a kisfiam májusban született és mi a barátnőmmel novemberben elindítottuk a százhalombattai szoptatást támogató csoportot laikus édesanyaként. Ezt 5 évig vezettem, nagy örömömre a csoport ma is működik, egy önkéntes szoptatási segítő édesanya vezeti.

Működik/működött-e csoportod? Mik a terveid ezen a téren?

Az Újbudai La Leche Liga baba-mama csoport 2015. februárja óta működik. MInden hónap 3. szerdáján várjuk az érdeklődőket a Zypernovsky Házban (Budapest XI: ker. Bartók B. út 33.) 10.00 és 12.00 óra között.

Fake ID requirements for www.lll.hu customers application, english version

buying fake id on sites like idhurry or idgod is not acceptable either for young mothers or for their children. These fake id are designed for students and alcohol purchases and are not accepted on LLL.hu