Áztunk, fáztunk... De sétáltunk!

1997-ben is - már harmadik alkalommal - megrendezte a LLLM, ezúttal a Szoptatásért Magyar Egyesülettel közösen a "Séta a Szoptatásért" című eseményt. Az idei Szoptatási Világhét témája: "Szoptatás - a természet adta út" volt, ezért meghívtunk környezetvédő szervezeteket is: a HUMUSZ (Hulladék Munkaszövetség) és az Ökoszolgálat is részt vettek a rendezvényen.

Sajnos az időjárás nem törődött a nemes céllal: borús reggelre ébredtünk, majd a séta kezdetére az eső is zuhogni kezdett, hogy a hideg szélről már ne is beszéljek. A novemberi időjárás bizonyára sokakat elriasztott a kirándulástól. De néhány lelkes anyuka, apuka és védőnő azért elindult a Szökőkúttól 10 órakor, hogy elsétáljon a Coronádo étterembe, ahol már várták őket a rendező szervezetek és különféle érdekes programok.

A gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol gyönyörű alkotások készültek dióból, száraz virágból, agyagból. Mások a gitárral kísért közös éneklést választották.

Bemutatkoztak a részt vevő szervezetek, majd egy érdekes előadást hallhattunk a szoptatás szerepéről az asztma megelőzésében Ántek Jánosné halásztelki védőnőtől.

A jelenlévők kitölthettek egy érdekes tesztet a szoptatásról, melyet Sződy Judit állított össze. Minden kitöltő kapott ajándékba egy zsebnaptárt, melyet a UNIECEF ajánlott fel, a helyesen válaszolók között kisorsolt főnyereménnyel együtt, amely egy gyönyörű mesekönyv volt.

Minden résztvevő szervezet asztalánál különféle érdekes kiadványokat láthattunk, vásárolhattunk meg. Az LLLM ezúttal is tájékoztató füzeteket (köztük már az újakat is), jelvényeket, léggömböket, sapkákat és újságválogatásokat kínált. A UNICEF asztalánál különböző játékokat találhattunk.

Természetesen volt szoptatási tanácsadás is.

A rossz idő ellenére jól éreztük magunkat, és abban a reményben búcsúztunk, hogy jövőre kellemesebb időjárás lesz augusztus elsején, a következő sétán.

Köszönet mindazoknak, akik segítettek a séta szervezésében, és akik eljöttek a rendezvényre!

Köszönjük a Coronado étteremnek, hogy helyet adott az eseménynek!

BOCSÁNATKÉRÉS

Sajnos a Kismama című újságban rosszul jelent meg a séta időpontja. 10-14 óra helyett 10-17 óra jelent meg, így fordulhatott elő, hogy - mint később megtudtuk - voltak, akik fél három után érkeztek, és így már senkit sem találtak ott. Ezúton szeretnék tőlük a rendezők nevében elnézést kérni, amiért hiába utaztak ki a Margitszigetre.

Nagyon sajnáljuk. Pintérné Gajári Andrea

HírLLLevél: 

témák: