Séta a szoptatásért - 2009

Gyönyörű, napfényes, meleg nyári napon; augusztus 1-jén, a szoptatás világnapján került sor az idei „Séta a szoptatásért” című rendezvényre, melyet a La Leche Liga Magyarország és A "Szoptatásért" Magyar Egyesület közösen rendezett.

A BKV akadozása miatt kis késéssel, de annál nagyobb lelkesedéssel indult a csapat a margitszigeti nagy szökőkúttól a szokásos játszótérre.

A program tartalmas volt: W. Ungváry Renáta a Szoptatás Világhete idei témájáról beszélt a jelenlévő családoknak: Szoptatás katasztrófák idején. Kitért a téma hétköznapi olvasatára, pl. arra, hogy ha az anyukát betegség miatt indokolatlanul eltiltják a szoptatástól, annak milyen következményei lehetnek.

A kiscsoportos beszélgetések idén először korcsoportos bontásban voltak: a várandósokkal Rózsa Ibolya beszélgetett, a 0-6 hónapos babásokkal Schneiderné Diószegi Eszter, a fél évesnél idősebb babák szüleivel Kovalik Éva, a totyogókkal kapcsolatos beszélgetést pedig W. Ungvári Renáta vezette.

Boros Judit doktornő kezdeményezésére idén először, hagyományteremtő szándékkal, daltanulás is volt, Tokodi Veronika egy Fejér megyei altatót tanított a jelenlévőknek, akik közül ezt sokan lelkesen fogadták. Kovalik Éva és Csörgő Andrea pedig a kendőben hordozás fortélyaira tanította az érdeklődőket.

Az idei, Szoptatás világ heti kérdésekből összeállított teszten nem csak anyukák, hanem lelkes (és meglepően szakavatott) apukák is pályáztak, eredményesen. Mindeközben nagyon családias hangulat alakult ki, a gyerekek játszottak, szopiztak, sokat beszélgettünk, jól éreztük magunkat.

A séta résztvevői

HírLLLevél: 

témák: