Séta a szoptatásért – 2002

Idén is megrendezte a La Leche Liga Magyarország és A Szoptatásért Magyar Egyesület a „Séta a szoptatásért” című rendezvényt. Augusztus harma­dikán ismét a margitszigeti szökőkútnál gyülekeztünk töb­ben, mint eddig bármikor. Innen sétáltunk el arra a játszótérre, ahol már évek óta ünnepeljük ezt a napot.

Itt a két szervező egyesület bemutatkozása után érdekes témákról beszélgethettek az érdeklődők pl. az újszülöttek szoptatásáról Sződy Judittal. Mondókákat, kicsikkel játszha­tó játékokat tanulhattunk Ágostonné Szőcs Annától.

Mindenki feltehette szopta­tással kapcsolatos kérdéseit a LLL vezetőknek, megismer­kedhettek a LLL és a SzME kiadványaival.

A gyerekek kézműves foglalkozáson és szoptatással kapcsolatos rajzversenyen vehettek részt. A nyertesek a Unicef és a SzME által felajánlott könyveket kaptak.

Az anyukák és apukák, sőt a nagyobb csemeték szoptatási ismereteiket próbálhatták ki egy teszt kitöltésével. A legszerencsésebb megoldók a Kismama magazin által felajánlott ajándékokat nyerték.

A nagy meleg ellenére mindenki jól érezte magát, babák is mamák is. Jövőre is szeretettel várunk mindenkit.


P.G.A.

HírLLLevél: 

témák: