Csoda történik velem

Négy gyerekem van: Mikael hét éves, Jim öt éves, Andréa három éves és még mindig szoptatom, Rey-Jean hét hónapos és természetesen anyatejjel táplálom. Azt tapasztalom, hogy családunkban mindenki könnyen ad és könnyen fogad szeretetet.

Mindig csodálattal és irigykedve néztem azokra az asszonyokra, akik két gyermeket tudnak szoptatni. Örülök, hogy én is kipróbálhattam ezt a gyermekeim jóvoltából.

Mindenki a legtöbbet próbálja adni a gyermekeinek, miközben néhányszor felteszi magában a kérdést: "Mindent jól csinálok?" . Én azt hiszem, hogy abban az esetben, amikor a feltétlen szeretetünket kapják gyermekeink, mindent megteszünk.

Ugyanakkor hiszem, hogy ha hagyjuk a gyermekeinket a saját ritmusuk szerint fejlődni, mentálisan és fizikálisan is felkészítjük őket az életre. És már nagyon várom a pillanatot, amikor ezt igazolódni látom.

Megbecsülöm, hogy gyermekek életét irányíthatom és adhatom nekik a tejemet. Megbecsülöm azt is, hogy esélyt tudok adni a gyermekeimnek arra, hogy tekintettel legyenek egymásra, játszadoznak, összemosolyognak a szoptatások ideje alatt.

Micsoda jó indulás egy gyermeknek, amint látja a testvérét, hogy anyatejet kap!

Mindezek ellenére vannak árnyoldalai a dolognak: igaz, hogy két gyermek szoptatása nagyon sok időmet elveszi. De nagyon remélem, hogy a befektetett időmnek meglesz a jutalma. Felfedezek valami csodálatos megértést, elfogadást a gyermekeim szoptatásának ideje alatt. Tudom, hogy ez nem közvetlenül és rögtön mérhető, de boldog vagyok, hogy szeretetet adhatok a gyermekeimnek és ők ezt viszonozzák egy-egy mosollyal, egy kis kedves mondattal. Ezek az esetek arról mesélnek nekem, hogy nincs szükségük szavakra ahhoz, hogy megköszönjék, hogy mindent megteszek értük, ami tőlem telik.

Anne Fortier

(Megjelent: a La Voise Lactée, kanadai LLL újságban)
fordította: Djuroska Kriszti

HírLLLevél: 

témák: