Ötletek a diszkrét szoptatáshoz

Hogyan szoptathatjuk meg a kisbabát nyilvános helyen anélkül, hogy azt észre lehessen venni, vagy zavaró legyen?

A legfontosabb, hogy nyugodtak és magabiztosak legyünk. A babának joga van enni ugyanúgy, mint másoknak, és ez természetes folyamat. Így a kisbaba is nyugodtabb, könnyebben szopik. Nézzünk körbe mosolyogva, barátságosan! Szoptatás közben ne süssük le a szemünket, ne csak a babát figyeljük mereven, mivel az emberek követik a tekintetünket, így csak felhívjuk a figyelmet!

Figyeljük a babánk jelzéseit, és időben keressünk megfelelő helyet és helyezkedjünk el kényelmesen! A síró babával, akit mindenki néz, már nehezebb észrevétlenül leülni szoptatni. De ekkor is sokat segít, ha az anyuka nyugodt tud maradni. Ha valahol hosszabb ideig tartózkodunk, gondoljuk át előre, hol lenne a legalkalmasabb hely a szoptatásra! Keressünk egy kevésbé forgalmas helyet, vagy forduljunk arrafelé, amerre kisebb a forgalom! De nem kell megpróbálni teljesen elbújni, hiszen az sokkal feltűnőbb.

Sokat segít a megfelelő ruha. A speciálisan kivágott pólók, ruhák, ingek megkönnyítik a diszkrét szoptatást. Nem kell gombolkozni, felhúzni a pólót, amitől kilátszik hátul a derekunk és feltűnő is. Hordozókendőben is nagyon jól lehet szoptatni, a kendő elég bő ahhoz, hogy teljesen eltakarja a babát. Kenguruban, vagy snugliban is szoptathatunk, ha az egyik pántot lecsúsztatjuk a vállunkról és arrafelé döntjük a babát. Készítsünk magunk mellé elérhetően mindent, amire szükség lehet: pl. pelenkát takarásra, a baba kezébe valami puha játékot, hogy ne a ruhát húzgálja és innivalót!
Legalkalmasabbak a sokzsebes hátizsákok, ahol a zsebekben elkülönítve lehet tartani az ilyenkor szükséges dolgokat, nem kell a táskában kotorászni. Ha már elhelyezkedtünk, nézelődhetünk vagy olvashatunk. Egy újság elég jól el is takar.

Ha diszkréten szoptatunk, könnyű és kellemes lesz a babával elmenni otthonról.

Babó Krisztina

HírLLLevél: 

témák: