Tandem szoptatás

A testvérek egyidejű szoptatására a „tandem szoptatás” kifejezést szokták használni. Anyukák már évszázadok óta űzik a tandem szoptatást és még ma is léteznek családok ahol a kisgyerek szopik, akit nem választanak el amikor édesanyjuk várandós lesz, illetve aki folytatja a szopást az új jövevény születése után is.

Vannak anyukák, akik aggódnak, hogy a nagyobbik testvér esetleg elveszi a kisbabának szánt tejet. Ezeknek az anyukáknak megnyugtatásként szolgálhat, hogy az emlők olyan csodálatosan működnek, hogy a tejtermelést az irántuk mutatott kereslethez igazítják. Továbbá a legtöbb kisgyerek már jóval ritkábban szopik, mint egy csecsemő és a táplálékuk nagy részét már más ételek teszik ki.

Sok édesanya azt tapasztalja, hogy a tandem szoptatott gyermekeik közelebb kerülnek egymáshoz, mint azok, akiket így nem szoptattak egyszerre.

Ugyanakkor még azoknál az anyukáknál is teljesen természetes érzés, akik a tandem szoptatás mellett döntöttek, hogy bár ne lennének ennyire a két gyerekhez kötve, illetve egyszerre csak egy gyereket akarnak szoptatni.

Gyakran előfordul, hogy a nagyobbik baba vagy tipegő gyermek jóval gyakrabban szeretne szopni, amikor a kistestvér megszületik. Sokuk akár minden alkalommal kéri a szoptatást, amikor a pici is szopik. Számos édesanya megközelítőleg három héten át ezt meg is engedi. Ezután megpróbálják elmagyarázni a nagyobbiknak, hogy a szoptatás alatt tényleg megkap minden figyelmet és megkérik, hogy várja ki, míg a pici végez, mielőtt nekikezdene a szopásnak. Ettől még nem szűnik meg a folytonos kettős szoptatás, de persze jelentősen lecsökkenti azt.

Sok anyuka úgy találta, hogy a tandem szoptatás jó módszer arra, hogy mindkét gyerek igényét kielégítse. A helyi LLL vezetőd több információval tud szolgálni a tandem szoptatással kapcsolatban.

Fordította: Marton-Horváth Krisztina

Fake ID requirements for www.lll.hu customers application, english version

buying fake id on sites like idhurry or idgod is not acceptable either for young mothers or for their children. These fake id are designed for students and alcohol purchases and are not accepted on LLL.hu