1997/3

A szopási sztrájkról

Még fiam születése előtt elhatároztam, hogy mindenképpen szoptatni fogom őt, amilyen sokáig csak lehet. Csakhogy Bence a szülést annyira megszenvedte, hogy élete első három hetét kórházban kellett töltenie. Bár beengedtek hozzá, nem szoptathattam, merthogy az orvosok szerint ahhoz még túl gyenge volt. Így elkezdtem fejni, s a lefejt tejet cumisüvegből diktáltam bele. Amikor hazaengedték, a nővérkék még figyelmeztettek, hogy befelé forduló mellbimbóim miatt nem fog menni a szoptatás. Szerencsére nem lett igazuk, s itthon három nap alatt sikerült átállni a cumisüvegről a szopásra.

HírLLLevél: 

témák: 

Ikerbabák szoptatása

Két 17 hónapos ikerkislány anyukája vagyok, védőnő. Éppen az államvizsgára készültem, amikor kiderült: új élet van a pocakomban. Ekkor 6 hetes terhes voltam. Mivel ez elég "pici kor", rendes életjelenség nem volt látható az ultrahangon, így két hét múlva újra el kellett menni. Ismét megjelentünk remegve, csak éljen a baba. És mit mondott az orvos?

HírLLLevél: 

témák: 

Áztunk, fáztunk... De sétáltunk!

1997-ben is - már harmadik alkalommal - megrendezte a LLLM, ezúttal a Szoptatásért Magyar Egyesülettel közösen a "Séta a Szoptatásért" című eseményt. Az idei Szoptatási Világhét témája: "Szoptatás - a természet adta út" volt, ezért meghívtunk környezetvédő szervezeteket is: a HUMUSZ (Hulladék Munkaszövetség) és az Ökoszolgálat is részt vettek a rendezvényen.

HírLLLevél: 

témák: 

Szoptatás - a természet adta út

Részletek a Szoptatásért Magyar Egyesület kiadványából

A szoptatás kultúrája a béke, az egyensúly és a harmónia kultúrája. Mindez együtt jár gyermekeink gyámolításával, az utódokkal kapcsolatos teljes körű felelősségvállalással, a kormányok és a szellemi hagyományok támogató hozzáállásával.

HírLLLevél: 

témák: 

A szoptatás világnapja

1990. augusztus 1-én 32 ország kormánya és 10 ENSZ szervezet (köztük a UNICEF és a WHO) írta alá az "Innocenti Nyilatkozat a Szoptatás Védelméről, Elősegítéséről és Támogatásáról" című dokumentumot, amely kimondja: "Annak érdekében, hogy megvalósuljon az édesanyák és gyermekek egészségi és táplálkozási optimuma, globális célként tűzzük ki, hogy minden nő kapjon lehetőséget a kizárólagos szoptatásra és minden csecsemő születésétől 4-6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel táplálkozzon. Ezután megfelelő minőségű és elegendő mennyiségű kiegészítő táplálék mellett a szoptatás folytatódhasson egészen a gyermek két éves koráig, vagy még tovább."

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - 1997/3 csatornájára