Ikrek szoptatása

Ikerszopi

Amikor a rokonok, barátok és ismerősök meghallják, hogy a kismama gömbölyödő pocakjában ikrek növekednek, a leendő táplálásukkal kapcsolatban többnyire megjegyzik, hogy "ikreket nem lehet szoptatni". Az igazság azonban az, hogy a legtöbb édesanya képes ikergyermekeit is igény szerint anyatejjel táplálni.

HírLLLevél: 

témák: 

Ikrek szoptatása

Megrémítheti a hír, amikor megtudja, hogy ikreket vár. Hirtelen sok elvárása, terve és korábbi döntése megváltozik. Az a döntése azonban, hogy szoptatni fog, nem kell, hogy megváltozzon. A humán tej különösen fontos az ikrek számára, hiszen ők gyakran kis súllyal születnek, és szükségük van az emberi tej által biztosított összes egészségi előnyre. Ezen túl a szoptatás segíthet Önnek megteremteni a különleges és szükséges köteléket mind a két kisbabájával. Sok édesanya szoptatja ikreit csodálatos eredményekkel; Ön is élvezheti kisbabái táplálásának ezt a csodálatos módját!

HírLLLevél: 

témák: 

Segítség! Nyílt levél ikres édesanyák házastársa, barátai és rokonai részére

Az ikres édesanyáknak segítségre van szükségük ahhoz, hogy túléljék az első évet. Ez talán drámainak hangzik, de akkor is igaz. A legnagyobb probléma az ikres anyukák számára az, hogy elegendő alváshoz jussanak, lépést tartsanak a minimálisan szükséges házimunkával, megtalálják negatív érzéseik kifejezésének módját, és valahogy feloldást találjanak elszigeteltségükre. A barátoktól és rokonoktól kapott segítség és támogatás akár döntő is lehet abból a szempontból, hogy az édesanya sikeresen csinálja mindezt végig, vagy éppen teljesen összeomlik újdonsült ikres anyukaként.

HírLLLevél: 

témák: 

Ikreket szoptatni?

Íme, néhány megdönthetetlen, cáfolhatatlanul igaz érv, ami mind azt bizonyítja, miért nem sikerülhet nekem a szoptatás.

  1. Ikreim vannak. Ez pedig, a kórházi orvos, a gyerekorvos, a védőnő és rengeteg ismerősőm szerint is roppant nehéz feladat elé állít.
  2. Vén vagyok, mint az országút: 32 múltam. Testem már nem a régi.
  3. A melleim kicsik. No nem vészesen, de hogy ezekből napi 700-800 ml tej is kijöjjön?!
  4. Soha nem jött előtej a mellemből, a szoptatáskor sem spriccel belőle, mint másoknak.

És még lehetne folytatni... Akkor még nem tudtam, hogy mindez nem számít. De kezdjük az elején!

HírLLLevél: 

témák: 

Élet ikrekkel

Amikor ikerfiaink egyévesek lettek, nem rendeztünk zsúrt, de még torta sem készült. Voltak gyertyák (nagyon jól megálltak az egészben sült krumpliban is), mert nővérük, a 4 éves Julia ragaszkodott hozzá, hogy segít elfújni testvérei gyertyáit. Ez jól jellemzi az életünket az ikrekkel az első 22 hónapban: néha alig marad erőnk a nap végére, és ritkán lenne annyi energiánk, hogy egy zsúrt megrendezzünk. De az életünk a legkevésbé sem sivár. Van két egészséges, gyönyörű és nagyon különböző kisfiunk, és - igaz, néha azt kívánom, bárcsak ne egyszerre érkeztek volna -, kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy mindketten itt vannak.

HírLLLevél: 

témák: 

Miért van a nőknek két mellük?

Amikor felfedeztem, hogy ikerterhességem van, úgy határoztam, hogy „adok egy lehetőséget a szoptatásnak”. Egy gyermeket amúgy is terveztem szoptatni, így aztán a két gyermek szoptatása mellett is el voltam valamelyest kötelezve annak ellenére, hogy sok édesanya, akinek ikrei voltak azt mondta, hogy az ikrek szoptatása túl nagy teher és túl sok kalóriát igényel (amennyiben ez utóbbi hátrány). Nem találkoztam viszont senkivel, aki kizárólag csak szoptatta volna az ikreit.

HírLLLevél: 

témák: 

Ikerbabák szoptatása

Két 17 hónapos ikerkislány anyukája vagyok, védőnő. Éppen az államvizsgára készültem, amikor kiderült: új élet van a pocakomban. Ekkor 6 hetes terhes voltam. Mivel ez elég "pici kor", rendes életjelenség nem volt látható az ultrahangon, így két hét múlva újra el kellett menni. Ismét megjelentünk remegve, csak éljen a baba. És mit mondott az orvos?

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - Ikrek szoptatása csatornájára