Szoptatás és gyógyszerszedés

Anyai gyógyszerszedés és szoptatás

A legtöbb anya és egészségügyi szakember tudja, hogy az anya által szedett gyógyszerek megjelenhetnek az anyatejben. Így tehát, senki sem csodálkozik el azon, amikor egy orvos egy rövid körmölés és a recept átnyújtása közben azt is közli, hogy az anyának el kell választania a babáját. Ennek a megoldásnak azonban senki sem örül. A hirtelen elválasztás anya és baba számára egyaránt jelentős egészségi kockázattal és érzelmi stresszel jár együtt. Ha a beteg és orvosa közötti beszélgetés itt végződik, akkor az további nehézségeket von maga után.

HírLLLevél: 

témák: 

Amikor a szoptatás nem ellenjavallt

Jack Newman, MD

Orvosként, aki szoptatási problémákkal küszködő édesanyáknak próbál segíteni, két nagy (és sok apró) aggodalmam van. Az egyik az, hogy azoknak a nehézségeknek, amikkel én találkozom, a döntő többsége könnyen megelőzhető lenne, ha képzett szakemberek segítenének az első napokban. A másik, hogy amikor betegség, gyógyszeres kezelés vagy a kisbaba állapota miatt a szoptatás felfüggesztését vagy abbahagyását javasolják, az szinte mindig szükségtelen. Ez ad nagyobb aggodalomra okot, mert azt jelenti, hogy az egészségügyi szakdolgozó nem hiszi, hogy az anyatejes táplálás hasznos dolog, vagy nem tartja eléggé értékesnek. Az édesanya általában követi a javaslatokat, mert természetesen a legjobbat szeretné a gyermekének és nem gondol arra, hogy az egészségügyi dolgozó rosszul ítéli meg a helyzetet.

HírLLLevél: 

témák: 

Ha az édesanya megbetegszik

"Hogyan viselhetem gondját gyermekemnek, ha beteg vagyok?" Aggódó anyák nem ritkán feltett kérdése ez. Természetesen egy aktív, egészséges babáról való gondoskodás egyébként sem fáradságtól mentes, az anya esetleges betegsége esetén pedig valódi nehézségekbe ütközhet. Megnyugtató a tudat, hogy a szoptatás oly sokkal könnyebbé, egyszerűbbé teszi a babáról való gondoskodást. Kisebb betegségek esetén, amilyen a megfázás vagy az influenza, fel sem kell, hogy merüljön az anyában a szoptatás megszakításának gondolata. A kórokozók nem jutnak át a tejjel, és a baba kétségtelenül legalább annyi ideig ki volt téve a betegségnek, mint az édesanya maga, sőt még korábban is, mint ahogy az anya észrevette, hogy megkapta a betegséget.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - Szoptatás és gyógyszerszedés csatornájára