Egyéves koron túli szoptatás

Hogyan változik a szoptatás a baba fejlődésével párhuzamosan?

Meglepő tud lenni, ahogy a kisbabánk, kisgyermekünk szopási szokásai időnként megváltoznak, átalakulnak. Erre a saját élményeken túl több segítségkérő telefonhívás is ráébresztett. A kecskeméti LLL-csoport egyik beszélgetéséhez gyűjtöttem össze a szakirodalomban található tudnivalókat az egyes korszakokról, a kis történetek pedig vagy a beszélgetés közben hangzottak el, vagy utána írták meg az édesanyák.

témák: 

Álszent vita a nagyobb gyerekek szoptatásáról

Diane Wiessinger jegyzete a Time magazin címlapjának apropóján

Ha addig szoptatjuk gyermekünket, amíg magától érik meg az elválasztásra, az testi és érzelmi előnyökkel jár mind a gyermek, mind az anya számára, állítja Diane Wiessinger szoptatási szaktanácsadó. Vagyis ahelyett, hogy megbámulnánk, inkább támogassuk!

témák: 

Anyatej és anya főztje: Szeretettel az egészséges babáért

Az alábbiakban a WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) kiadványát olvashatják a Szoptatás Világhetének idei témájáról.

Hozzátáplálás a szoptatás mellett

A biztonságos átmenet

Annak érdekében, hogy a kisbabák a lehető legegészségesebben kezdhessék életüket, az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) és a legtöbb egészségügyi szervezet világszerte azt javasolja, hogy a csecsemők hat hónapos korukig kizárólag anyatejet kapjanak, a szoptatás folytatódjék legalább kétéves korig, vagy tovább, amíg a babának és az anyának jól esik, úgy, hogy a kicsi anyatej mellett más ételeket és italokat is kapjon.

HírLLLevél: 

témák: 

Az egy éven túli szoptatásról

Amikor megszületik egy kisbaba, mindenki számára természetes, hogy szopik. A szopás számára több, mint egyszerű táplálék. Az igény szerinti szoptatás kielégíti a biztonság és melegség iránti vágyát is. Az első örömteli, de egyben nehéz feladat is egy anyuka számára, megérteni babája jelzéseit, és megfelelően válaszolni ezekre, szoptatással, ringatással, betakargatással, vagy amire éppen szükség van.

HírLLLevél: 

témák: 

Feliratkozás RSS - Egyéves koron túli szoptatás csatornájára